Hits en trends van 2015

2015 is bijna voorbij en er is nogal wat gebeurd het afgelopen jaar. Het lijkt mij een leuk idee om deze trends en hits een keer op een rijtje te zetten en voel je vrij om er nog meer in de comments achter te laten want ik denk dat ik er nogal wat vergeten ben.

image
1. OKEH
Een heeel bekende vine die afgelopen jaar ineens helemaal the bomb werd. Nu ik dit schrijf bedenk ik me ineens dat hij volgens mij al uit 2014 komt, maar in 2015 pas echt heel bekend werd.

2. WHAT ARE THOOOOOSE?!

3. The Kylie Jenner Lipchallenge
Een trend waar ik het nooit zo mee heb gehad, maar hij was er. De challenge waarbij meiden en flesdopje, een shotglaasje of iets anders met een smalle opening op hun mond plaatsten en erin zogen. Met als gevolg net zulke mooie, volle lippen als Kylie Jenner. 9 van de 10 keer ging dit mis en was het enige resultaat heel wat bloeduitstortingen rondom je mond. Gelukkig kwamen er ook heel wat beautybloggers en -vloggers met manieren waarop je ook de illusie kan wekken dat je lippen voller zijn doormiddel van make-up.

emojis
4. Emojis met meerdere huidkleuren.
De wel bekende emojis die sinds dit jaar ook te gebruiken zijn in meerdere huidkleuren. Vooral de kerstman met een donker kleurtje deed het goed dit jaar.

5. Charlie, charlie challenge
De challenge waarbij je de geest Charlie oproept doormiddel van potloden en een papiertje. Ook niet helemaal mijn ding, heb het ook nooit gedaan. Wel weet ik dat het bij mij op school gedaan werd.

6. De kapotte broeken
Hier heb ik wel aan mee gedaan en dit vind ik echt een hele leuke trend. De kapotte broeken trend kwam ineens terug. Ik kan me nog herinneren dat ze een heel aantal jaar geleden ook werden gedragen maar toen werd het vooral nogal raar gevonden. Dit jaar probeerden we het nogmaals en werd het ineens helemaal in. Ikzelf ben heel gek op mijn broek met gaten en ik hoop dat deze trend nog lang blijft bestaan.

7. Why you always lying
Deze vine kwam aan het eind van de zomervakantie online en werd het een heel bekend filmpje. Het is wel een beetje een domme soort humor en ik kan het dus wel begrijpen als je het helemaal niet grappig vind, maar ik kon er zelf wel hard om lachen. Vooral dat er zooooveel verschillende versies van gemaakt zijn, maakt het heel leuk.

8. Fancy ontbijtjes
Afgelopen jaar leek het wel alsof iedereen ineens de meest uitgebreide (het liefst gezonde) ontbijtjes maakte om vervolgens Instagram vol te zetten met foto’s ervan. En ik geef toe, ik deed het ook. Ik geloof dat er zelfs een foto op mijn Instagram staat van mijn begin van de dag.

9. Star Wars: The Force Awakens
Hij draait net in de bios en het is natuurlijk heel wat.. Een nieuwe Star Wars film. Ik kan me niet herinneren dat het ook allemaal zoiets groots was bij andere Star Wars films en ik geloof ook niet dat dat het geval was.

10. Peel the avocado
Oh wat heb ik gelachen om dit filmpje. Ook dit is eigenlijk iets heel stoms waarvan ik het totaal begrijp als je het niet grappig vindt. Ikzelf heb ontzettend hard gelachen en dat doe ik nog elke keer als ik hem kijk.

11. The Condom Challenge
Volgens mij was 2015 hét jaar van de challenges. Zo kwam iemand dit jaar op het idee om een condoom te vullen met water, hem perfect gemikt bovenop het hoofd van een ander te laten vallen, dat te filmen en het op youtube te gooien?! Euh, ja.. Ik weet niet hoe iemand op dit idee is gekomen, maar ik weet wel dat het grappig is haha! Heel veel mensen besloten de challenge aan te gaan en het op internet te zetten. Ook van de filmpjes waarbij het helemaal misgaat kan ik ontzettend genieten.

thedress
12. #thedress
Het hele gedoe over de jurk. Een vrouw plaatste gewoon leuk een foto van haar jurk en vervolgens gebeurde het allemaal. De een ziet op de foto hierboven een blauw met zwarte jurk, terwijl een ander praat over een wit met gouden jurk. Nog steeds weet ik niet precies welke kleur het nou is, en hoe het nou kan dat je dit op verschillende manieren kan zien. Ik heb hem in beide varianten gezien en zie hem nu toch echt in zwart met blauw.

snapchat-rainbow
13. De snapchat filters
Snapchat kwam dit jaar met filters. Het idee was dat er elke dag een nieuw filter bij kwam. Een hele slimme zet in mijn ogen, zo blijf je snapchat iedere dag even gebruiken. De eerste dagen was vooral de rainbow een hekel bekend fenomeen.

14. De Adidas Superstars en de Adidas Sam Smiths
Iedereen droeg ze ineens en ik moet zeggen dat ik ze ook wel erg leuk vind. Het zijn twee paar Adidasschoenen die heel bekend waren het afgelopen jaar. Ik heb ze zelf helaas niet, maar toen ik een jaar of 10/11 was heb ik de superstars wel gehad (al waren ze toen niet zo’n trend).

15. Lange vesten en shirts
Nog een trend op het gebied van fashion. Lange shirts en vesten, ik vind het leuk! Van beide heb ik items, zowel shirts als vesten. Ik ben vooral heel erg gek op mijn lange grijze vest, ik vind hem heel erg leuk staan over rokjes en draag hem dus ook veel te veel. De shirts vind ik iets lastiger te combineren maar het liefst gewoon met een spijkerbroek denk ik. Je moet er van houden maar ik vind het in ieder geval heel gaaf.

16. Hotline Bling – Drake
Een superbekend nummer van Drake die in oktober uitkwam. Niet alleen het nummer zelf, maar ook de videoclip van Drake was heel erg bekend. Er werden ontzettend grappige vines van gemaakt waar ik me helemaal kapot om heb gelachen.

17. Drank en Drugs – Lil’ Kleine, Ronnie Flex
Een extreem bekend nummer die iedereen ondertussen van begin tot eind kan meezingen. Ik heb hem niet ge-embed omdat het niet echt een gepast nummer is, haha!
Dit haalt niet weg dat het voor een feestje of uitgaan een lekker nummer is.

17. Justin Bieber
2015 is het jaar waarin je ongecheneerd naar Justin Bieber kan luisteren. Jarenlang hing daar een beetje een taboe omheen. Justin Bieber kwam dit jaar met een album die ikzelf echt heel goed vind en hij heeft echt iets gedaan aan zijn imago. Justin Bieber is niet meer alleen voor 11-jarige meisjes met Bieberfever.

18. Dikke BMW jongens

Ik denk dat ik de bekendste hypes van 2015 nu wel heb gehad. Heb je er nog meer? Laat het maar weten! Ik hoop dat ook 2016 weer heel wat leuke trends en hits met zich meebrengt en ik volgend jaar misschien wel weer zo’n blogpost schrijf want ik vond het wel leuk om even weer op een rijtje te zetten.

Liefs,
Nienke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.