Fuji intax mini 8

Nog niet zo lang geleden was ik jarig. Al was ik niet echt van plan het te vieren. Van mijn familie konden alleen mijn opa en oma langskomen en daarnaast was ik zelf toch ziek. Toch wilden mijn tantes het vieren en hadden ze een erg leuk cadeau bedacht.
Omdat ik de week voor de vakantie jarig was, besloten we het toen te vieren. Op vrijdagmiddag reden mijn moeder, tantes, oma en ik naar Sprakel in het Bos om daar lekker te hightea’en. Mijn tantes waren zwaar zenuwachtig aan het doen over het cadeau wat ze me gingen geven.

Na een tijdje kwamen ze er toch mee en begon het uitpakken. En toen kwam daar een polaroid camera uit! Ik was er al een tijdje naar aan het kijken, maar voor mij was hij gewoon wat te prijzig. #tienerproblemen haha! Ik had het met veel pijn al uit mijn hoofd moeten zetten. Toen ik hem uitpakte en ik al het dacht dat ik voelde wat het was kwam er geloof ik een hele grote glimlach op mijn gezicht.

Hoewel ik altijd gek ben op de nieuwste technieken op het gebied van camera’s en ik altijd helemaal verliefd door de mediamarkt loop te kwijlen als ik in het camera-deel ben gearriveerd, is dit iets totaal anders en ben ik er helemaal gek op!
Het idee van de polaroid camera is dat je niet eerst je foto’s op je laptop hoeft te zetten, om ze vervolgens uit te printen of af te laten drukken. Nee, je drukt op het knopje en je foto komt er meteen uit. Doordat de fotorolletjes niet de goedkoopste dingen zijn is dit wel een kleine uitdaging. Zo vergat ik de belichting goed in te stellen en was de foto goed mislukt.
Juist omdat het iets heel anders is dan fotograferen dan met mijn spiegelreflexcamera vind ik het erg leuk om te doen (neemt niet de liefde voor mijn Canon af hoor).

Polaroid1

Polaroid4

Ik had eerder gefotografeerd met een polaroid camera op mijn vorige school voor de open dag. Ik wist dus al wel aardig hoe het moest. Wel heeft de mijne wat meer instellingen op het gebied van belichting. Dat is wel even leren, ik was dus ook heel erg bang dat de eerste foto’s zouden verpesten en ik meteen een rolletje verspild had. Dit viel nog wel mee gelukkig.
Daarnaast kreeg ik er ook nog een leuk bakje bij om mijn foto’s in te opbergen. Ik zou ze anders sowieso kwijtraken, ik ken mezelf!

Polaroidfoto

Ondanks dat de eerste foto’s verreweg van perfect zijn moet ik zeggen dat ik er wel blij mee ben. Er zit er eentje tussen die wel goed mislukt is, maar dat hoort er wel een beetje bij hè..
Ik ben helemaal gek geworden op mijn polaroidcamera en ik denk dat ik hier nog heel veel mooie dingen mee ga fotograferen.

Liefs,
Nienke.

De camera is in verschillende lieve kleuren te vinden op bol.com

4 reacties op ‘Fuji intax mini 8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.