Een grote liefde voor… Mijn Allstars

Al ruim 2 jaar zijn we trouwe vriendjes. Bijna elke dag zitten ze aan mijn voeten. Ze brachten me o.a. naar Berlijn en Parijs en weer terug… Benieuwd naar wat deze schoenen allemaal al hebben meegemaakt?


Ooit begonnen deze Allstars als witte stofjes met een zool en veters…

Zorg voor goede wandelschoenen, waar je de hele dag op kan lopen.
Dat was wat er op de brief van school stond toen we een dagje naar Parijs gingen. En welke schoenen koos Nienke? Juist.. haar Allstars! En geloof het of niet, tussen een hele groep mensen met zere voeten van de hele dag rondlopen had ik nergens last van. Ik draag ze altijd. Eén dagje erop lopen was niks nieuws.


Toen ik in de tweede zat werd mij gevraagd of ik wilde helpen bij het eindgala bij ons op school. Een jurkje kon niet ontbreken, maar om nou ook meteen hakken aan te doen terwijl ik alleen wat drinken in moest schenken vond ik wat teveel. Samen met een groep vriendinnen die ook moesten helpen besloten we gewoon sneakers aan te doen.

Al de eerste zomer die we samen meemaakten werden ze blauw van kleur. Dat was de dag waarop ik, na een groot watergevecht, erachter kwam dat mijn steunzooltjes blauw afgeven als ze nat zijn. Na een paar rondjes te hebben gedraaid in de wasmachine (zonder zooltjes uiteraard), waren ze al wel weer aardig wit. Maar ook was dit de dag waarop ik erachter kwam dat ze nooit meer zo wit zouden worden als toen ik ze kocht.

Foto 14-05-15 18 45 35
Dit lijkt misschien gek, maar ik had ze inderdaad aan met onze sportdag. Het kan allemaal.

Ik nam ze mee naar Zeeland. Door de duinen, bossen en natte stranden, alles liep ik op mijn Allstars.

Toen kwam New Wine 2014 en ook in 2015 waren ze er weer bij. Een hele week op een gigantisch festivalterrein rondslenteren.. Maar nog steeds waren ze na de eerste keer niet kapot. Wel moet ik toegeven dat ze van de tweede keer niet scheurloos afgekomen zijn.

IMG_4366
Twee maal nam ik ze mee naar Italië. Ze zijn zo superlekker te combineren. Onder shorts, een rokje, een jurkje, het kan allemaal. En nog een pluspunt: je benen lijken nog bruiner met deze schoenen!

Ook zijn ze twee keer op de EO-Jongerendag geweest. Veel eten en drinken hebben ze daar over zich heen gekregen. Springend tussen de bekertjes en vieze dingen en nog steeds geen zere voeten.

Processed with VSCOcam with a6 preset
De herfst is die maand waarin je je begint te beseffen dat Allstars eigenlijk te koud zijn voor de komende seizoenen. Toch kan ik ze niet laten staan. Na een paar koude weken wen je eraan. Ik krijg dan ook vaak de vraag:’Is dat niet te koud voor nu?’ Ja, misschien is dat het ook wel. Allstars zijn niet veel meer dan een dun stofje om je voet. Maar zolang ik er geen last van heb zou ik niet weten waarom ik ze niet aan zou doen.

Foto 04-06-15 14 52 58
Opnieuw vertelde mijn school dat ik wel goede schoenen aan moest doen, dit keer naar Berlijn en opnieuw koos ik voor Allstars. Hier hebben ze te gekke dingen meegemaakt. Het enige wat ze hier gemist hebben is toen we onze schoenen uit deden om vervolgens met onze voeten in de fontein te chillen. Maar als ze dat wel hadden meegemaakt waren ze weer blauw geweest, ook niet helemaal de bedoeling.

IMG_3448
Bevrijdingsfestival, wat was het weer gaaf. Dit is niet de beste foto ervan, maar wel de enige waar tenminste één schoen opstaat. Fun fact: helemaal rechts op de foto zie je de witte Allstar van mijn moeder.

En dan vandaag. Beginnend aan iets totaal nieuws, namelijk een nieuwe opleiding. Mediavormgever here I come, en dat op mijn Allstars.

IMG_8403IMG_8399
Ondertussen zitten er gaten aan alle kanten, is de binnenkant helemaal kapot gescheurd en zitten er gigantische vlekken op. En ik denk dat er daar nog veel meer van zullen komen, want ik ben zo gek op ze. Na alles wat ze hebben meegemaakt kan ik ze niet wegdoen. Zolang ze nog goed lopen, zul je mij er nog mee zien. Daarna? Daarna ga ik denk ik gewoon voor een nieuw paar witte Allstars.

Ik ben vast niet de enige met zulke afgetrapte favoriete schoenen toch? Welke schoenen draag jij veel?

Liefs,
Nienke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.