Sonrise 2015

Heeee! Het is alweer een hele tijd geleden dat ik even lekker heb kunnen tikken. Ik zit op het moment middenin een sonriseproject. Ik slaap in een gastgezin, sport op een sportveld hier in de buurt en de rest van de tijd zit ik in een ander gastgezin. Vorige week was ik een halve week op conferentie in het bos. En al dagen verlang ik ontzettend naar het schrijven van een blogje.

Wat is Sonrise eigenlijk?
Sonrise is een te gek project dat, door AIA (Atheletes In Action) gedaan wordt op vele plekken in Nederland. Vorige week zat ik met de alle teams uit Noord-Oost Nederland in Ede. Om met ons team echt een goed en hecht team te worden, hebben we gesport, workshops gevolgd en hele gave diensten gehad. Samen werden we klaargestoomd voor de sportweek -waar ik nu middenin zit. Na de conferentie gaan alle teams hun eigen kant op om te sporten. In de sportweek gaan we het veld op om, doormiddel van sport en spel, kinderen, jongeren, maar ook ouderen uit de buurt te vertellen over ons geloof. Hierbij sporten we dus, maar we houden ook getuigenissen, dramastukjes en we vertellen bijbelverhalen. Niet alleen de mensen die komen maar ook wij als team leren hier eigenlijk heel veel van.
Ik kwam zelf al jaren op het sportveld, gewoon als kind, maar nu draag ik eindelijk zelf het blauwe AIA shirtje. Het is zo anders om zo eens te zien wat er allemaal achter de schermen gebeurd en ik heb nog lang niet alles gezien. Het kerkteam is er ook erg druk mee en doen superveel voor ons. Zij regelen voor mensen die voor ons willen koken en dat soort dingen. Dus ook zijn er heel veel mensen die koken. Verder hebben we een gebedsteam, gastgezinnen en een hosthuis om het zomaar even te noemen. Ons hosthuis is het huis van Léon en Janita, twee jonge mensen uit onze kerk. Hier bereidt het team zich voor op het sporten, schrijven we onze getuigenissen en bedenken we dramastukjes. Ook eten we hier en chillen we wat. In je chilltijd kun je even lekker rustig in je eentje bijbel lezen, muziek luisteren of gewoon lekker bloggen. Gewoon doen waar je behoefte aan hebt. Je kunt natuurlijk ook even kletsen en gezellig spelletjes doen. Samen praten over wat je op het veld hebt meegemaakt, waar je mee zit of totaal andere dingen zoals het weer of zo. Vandaag zijn we op de helft. Woensdag wordt in deze week ook wel dipdag genoemd, maar eigenlijk voel ik me vandaag beter dan anders. Vol energie ben ik net wezen sporten, lekker in de regen, don’t care. Er zijn zoveel verhalen die ik wil delen, zoveel dingen die ik heb meegemaakt, maar dat doe ik jullie niet aan.

Gisteren had ik bij het sporten erg veel last van mijn heup. Ik stapte de gebedstent in waar ik vervolgens weer uitrende. Ik vertelde mijn verhaal, waar ik last van had, waar het pijn deed en er werd voor me gebeden. Vol vertrouwen op God zat ik daar, het kon niet anders dan genezen worden. Toen ik aan het eind van de dag Els tegenkwam (die voor me gebeden had) herrinderde ik me ineens weer dat ze voor me had gebeden. Ik was het al lang weer vergeten, het was gewoon al zo snel weg. Dus gebed is wel degelijk erg krachtig. Dat wil ik ook aan jullie meegeven; als het niet mee zit, als je iets verkeerds hebt gedaan of als je gewoon even alles kwijt wil, mag je daar altijd mee naar God toe. Leg die zware rugzak vol met shit bij hem neer en Jezus gooit hem voor je weg.

Als je nog even zin hebt om langs te komen ben je altijd welkom. Vanaf 14:00 tot 16:30 zijn we er voor de kinderen onder de 12 jaar en ’s avonds om 19:00 staan we er weer klaar voor om tot 21:00 te sporten met de mensen boven de 12. Heb je zin in een potje voetbal, volleybal, basketbal of dansen? Voel je vrij om langs te komen! We staan er voor iedereeeeeen! Ook voor een praatje met iemand kan je langskomen. Eigenlijk mag je altijd komen! We staan aan de gelderlandstraat te Enschede trouwens, misschien lichtelijk belangrijk om te melden Nienke.

Liefs,
Nienke.


Foto’s zijn gemaakt door Michiel Gelderman (:

5 reacties op ‘Sonrise 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.