Walimex close – up filters

Nadat er heel wat pepernoten en taaitaaipoppen in mijn buik beland waren werd er hard op de deur gebonsd afgelopen vrijdag. Een zak vol cadeautjes stond voor de deur. Toen ik het pakketje (die ik herkende, dit was namelijk het doosje dat laatst bezorgd werd en ik aangepakt heb zonder na te denken over wat er in zou zitten) met mijn naam erop openmaakte kwamen er 4 mooie filtertjes voor mijn camera uit.

New Image
De vier close-up filters zijn van het merk ‘walimex'(nog nooit van gehoord, maar goed). De filters zijn voor een 50mm lens. Iedereen met een 50mm lens weet hoe irritant het is dat je op 30 cm afstand moet blijven voordat het object dat je fotografeert scherp is. Nu kun je dus ook met je 50mm lens geweldige close-ups maken.

De filters zijn van glas. Ze hebben een bolle kant. Het zijn net vergrootglazen. Als je je camera een stuk van een object af houd is alles wazig, pas zodra je dichterbij komt word alles scherp.
Je kunt ze gewoon op je lens draaien en dan kunnen ze er niet afvallen.

IMG_2511
Een foto met 50mm lens zonder filter

IMG_2512
Een foto met 50mm lens met +1 close-up filter

IMG_2513
Een foto met 50mm lens met +2 close-up filter

IMG_2519
Een foto met 50mm lens met +4 close-up filter

New Image1
Een foto met 50mm lens met +10 close-up filter

Collage

Er wordt trouwens niet 1x 2x 4x 10x vergroot maar je kunt zoveel keer dichterbij komen. Bij het +10 close-up filter moet je dus heel erg dichtbij komen. Daarnaast wordt de achtergrond ook nog mooi vervaagd.
Bij de filters krijg je een handig hoesje. Hierin zitten 4 vakjes, voor elk filtertje een vakje.
Ik vind het echt heel leuk, zeker een tip! Ik ben bang dat ik hier extreem verslaafd aan ga raken. Vooral +10 vind ik leuk om te gebruiken, fotograferen met die is iets moeilijker wat zorgt voor een leuke uitdaging.

Om je een iets beter idee te geven heb ik nog wat foto’s gemaakt.

New Image3 Naamloos Naamloos2 New Image2New Image4

Zoals je ziet gebruik ik +10 het meest.

Ik zou niet weten waar mijn filters besteld zijn, maar als je ze even googled moet het vast goed komen!

Wat denk jij, dit is best cool toch?

Liefs,
Nienke.

3 reacties op ‘Walimex close – up filters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.