Goodbye braces!

IMG_9589
Yess! Maandag was het eindelijk zover! Mijn beugel is eruit! Ik heb zóó uitgezien naar dit moment. Het leek me leuk om een paar vraagjes te beantwoorden (niet te veel, het is geen tag) en wat foto’s te laten zien zodat je het verschil goed kan zien.

Het was even zoeken maar ik heb wat foto’s gevonden van mezelf voordat ik een beugel kreeg, ze zijn niet heel scherp maar toch deel ik ze met jullie (met veel schaamte trouwens). Mijn voortanden stonden over elkaar heen en mijn ondertanden stonden gewoon vrijwel allemaal scheef.
image2

Hoelang heb je je beugel gehad?
Een jaar en vier maanden. Niet zo heel lang, je hoort wel eens van mensen die hem 3 jaar hebben gehad.

Hoe vaak moest je naar de orthodontist voor ‘beugelcontrole’?
Eén keer in de 6 weken ongeveer, dan gingen ze er een dikkere draad in doen en mocht ik een nieuw kleurtje uitkiezen voor de elastiekjes die om de slotjes zaten.

Doet een beugel pijn?
De eerste paar dagen wel, en de eerste keren dat je weer naar de orthodontist moet ook een beetje omdat het dan allemaal een beetje strak zit, maar het valt eigenlijk allemaal heel erg mee. Soms als je een blaar in je mond hebt kan het wel wat pijn doen.

Deed het pijn toen ze je beugel eruit haalden?
Nee, echt totaal niet. Ze ‘breken’ de lijm, maar hier voel je helemaal niet zoveel van.

Zag je verkleuring op je tanden? (waar de slotjes zaten)
Nee, alles werd mooi gepoetst en je ziet er niks meer van.
IMG_9589

Verder is een beugel eigenlijk niet heel lastig of zo. Er wordt altijd gedaan alsof een beugel echt vreselijk is, maar het ergste is dat het er niet zo mooi uitziet en als je een blaar hebt kan het best wel veel pijn doen. Ook blijft er wel veel achter zitten, je moet na het eten wel even checken.

Twee weken geleden is mijn onderbeugel eruit gehaald. Natuurlijk baalde ik ervan dat ze niet ook mijn bovenbeugel eruit hadden gehaald, maar ik liep al zolang met een beugel dat ik het ook mooi wil hebben. En dat is gelukt.
New Imagebeugelloos

Het idee dat je weer gerust appels, broccoli en zelfs hagelslag kan eten is zóó fijn! Mijn tanden voelen zo fijn aan.

Heb jij een beugel (gehad)? Wat vind/vond jij er van? En ben je blij met het resultaat?

 

Love,

Nienke.♥

Een reactie op “Goodbye braces!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.