Peren crumble.

_MG_6615

Oke, ik ga er verder niet moeilijk over doen… ik hou van eten! Vandaag dus weer een recept.

De foto’s zijn niet helemaal geworden zoals ik wou, maar ik hoop dat jullie er toch nog wat aan hebben. Laten we maar gewoon beginnen met bakken!

Wat heb je nodig? Nou dat zal ik je vertellen..
– 7 kleine peren (dit hoeven trouwens geen peren te zijn, vindt jij perziken lekkerder? Neem dan perziken), ontpit en in vrij grote stukken (hoeft niet geschild te worden)
– 45 gr. Lichtbruine basterdsuiker
– 2 el. Bloem
– Rasp van citroen en sap van ½ citroen.

En voor de crumble:
– 120 gr. Bloem
– 60 gr. Lichtbruine basterdsuiker
– Snufje kaneel
– 1 Beker havermout
– Handvol hazelnoten
– Snuf zout
– ½ tl. Bakpoeder
– 120 gr. Blokjes boter (koud

New Image
Aan de slag! Yay!
1. Verwarm de oven voor op 190°C.
2. Meng de peren, de droge ingrediënten en citroen goed door elkaar en doe dit in een ovenschaal.
3. Meng in een aparte kom de crumble ingrediënten met elkaar en verkruimel dit bovenop de peren.
4. Zet het in de oven voor 35/40 minuutjes en geniet van de heerlijke geur.
Serveer met een bolletje vanille ijs en je bent helemaal klaar!

Ik ga wel toegeven dat ik het eerst lekker verpest had, ik wou eigenlijk stoppen maar m’n moeder heeft het toch nog afgemaakt en het is wel erg lekker! Het lijkt een beetje op een dump cake, maar dan anders.

Laat het vooral weten of jij de peren crumble gaat maken!

Eetsmakelijk doeeeg
Nienke.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s