DIY bord.

New Image
Toen ik klein was vond ik het geweldig om met mijn Jip & Janneke bestek te eten, niet omdat ik van Jip & Janneke hield maar omdat ik het gewoon leuk vond om mijn eigen bestek te hebben (stiekem gebruik ik deze nogsteeds weleens). En hoe leuk is het om te eten van je zelf gepimpte bord? Ik deed dit als cadeautje voor iemand maar wil er graag nog een voor mezelf maken!

Zorg eerst dat je de goede spullen in huis hebt:
– Een bord (of misschien wil je wel wat anders pimpen).
– Porselein verf
– Stift & potlood voor op porselein
– Kwasten
– Carbonpapier

Print als eerste een leuke tekst in een leuke lettertype uit op de juiste grootte. Ik koos voor ‘ it’s your special day! ‘.
Knip de tekst uit en leg het zoals je het uiteindelijk wil op het bord.
Doe er carbonpapier onder en trek je tekst over met het potlood.

IMG_3497 IMG_3510

Dan ziet het ongeveer zo uit als de foto hierboven. Als er nog wat afdrukken op het bord zitten van je hand kun je deze heel erg makkelijk wegpoetsen.
Nu ga je met je ‘porselein stift’ over de letters. Zorg wel dat je een stift hebt die het goed doet, want mijne was bijna leeg en ik kan daar ontzettend slecht tegen, ik had soms best wel even de neiging om het bord om de grond te gooien, maar met veel schudden en slaan heb ik het gered (en het bord ook). Ik heb er nog wat vlaggetjes bij getekend, eerst met het potlood en daarna over getrokken met de stift.
IMG_3520

Je kunt het zo laten, maar ik wou wat kleur erin. Ik heb de vlaggetjes ingekleurd met de verf gemengd met een heel klein beetje water zodat het een soort ‘blond Amsterdam’ effect zo krijgen, deze zie je niet heel erg goed terug maar ach.

New Image

Nog even in de oven (hoe lang en hoe warm staat op de verfpotjes) en klaar is je bord! Het idee is dat je van dit bord mag eten als je bijvoorbeeld je rijbewijs hebt gehaald, je veters kan strikken, noem maar op. Deze gaat naar m’n nicht omdat ze binnenkort gaat trouwen!

Als je het ook probeert, stuur me dan even en foto!

Love,
Nienkee.

2 reacties op ‘DIY bord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.