Workshop brood bakken.


Volgens mij kent iedereen het wel, die heerlijke geur van versgebakken brood. Toen mijn vader laatst iets moest bedenken voor moederdag, kocht hij twee bonnen voor een workshop broodbakker bij de broodbode. Eén voor mijn moeder natuurlijk en één voor mij.

Afgelopen vrijdag gingen we dat doen, m’n tante besloot ook mee te gaan en samen met nog een groep mensen gingen we aan het werk. De foto’s zijn van iPhonekwaliteit omdat ik natuurlijk niet mijn camera meenam.

Ik was er zelf nog nooit geweest, maar wat zag het er gezellig uit!
Voordat we begonnen met bakken kregen we wat te eten. Er stonden manden met broodjes klaar, bordjes met brownies en we kregen soep.
 

Na het eten zijn we gelijk begonnen.
We maakten vier broden. Te beginnen met ‘speltbrood’ , deze was nog wel lastig, maar dat was te verwachten natuurlijk. Dit brood maakten we van water, zuurdesem en speltbloem.
Het rozijnen brood, was al een stuk makkelijker, het deeg was namelijk al gemaakt. We hoefden er alleen maar bolletjes van te maken. Dit klinkt misschien wel héél makkelijk, maar dat was het zeker niet.
Als derde maakten we focacciabrood. Het deeg hiervoor was best wel raar, een beetje flubberig. Ik kreeg een ‘plak’ en daar kon ik dan gewoon allemaal lekkere dingen op doen. Ik koos ervoor om er pesto en mozzarella op te doen.
En dan als laatste een vlechtbrood. Het deeg dat we hiervoor gebruikten was het zelfde als het focacciabrood. We kregen 3 plakken en de naam zegt het al, we gingen het vlechten.

   

En toen was het een kwestie van wachten tot het klaar is. Dit zag ik natuurlijk als een moment om even wat foto’s te maken en een beetje rond te snuffelen tussen alle leuke potjes en dat soort dingetjes, want dat kan ik natuurlijk weer niet laten.

foto 3 - kopie (8) foto 5 - kopie

Toen alles klaar was, mocht je je eigen broden zoeken en meenemen.
Toen we thuis kwamen moesten we natuurlijk even proeven. Wat is dat lekker zeg! Het maakt het al een stuk lekkerder omdat je het zelf hebt gemaakt natuurlijk. Ik typ dit nu zelfs met een stuk brood in mijn hand. Het rozijnenbrood is ook erg lekker met een laagje jam erop.
Zeker een aanrader, deze workshop!

Nu ben ik benieuwd: Welk brood lijkt jullie het lekkerst? En wat vinden jullie lekker broodbeleg? Laat het me weten!

Nienke.

5 reacties op ‘Workshop brood bakken.

 1. Wat ziet dit er gezellig uit Nienke!
  En lekker, je zou er zo in willen happen.
  Maar wat een klus zo’n workshop,
  en best zwaar lijkt me.
  Maar deze workshop vindt ik een super leuk idee om cadeau te geven, en dan natuurlijk zelf ook meegaan.
  Kiezen welk brood het lekkerst lijkt vind ik moeilijk, maar het vlechtbrood vind ik de mooiste!
  Dank je wel voor deze gezellige en leerzame
  nieuwsbrief.
  Het is altijd weer een heel leuk begin van de week.
  En eh, een heel groot compliment voor de fantastische schrijfstijl.
  Als ik je leeftijd niet wist zou ik denken dat een journalist dit had geschreven!
  Ik wens je een fijne week!
  Groetjes Liesbeth Harms

 2. De workshop was heel leuk en gezellig. En we hebben er heerlijk brood aan over gehouden. De focaccia en het rozijnenbrood vond ik vooral heel lekker. En mijn favoriete broodbeleg is…. hagelslag😌

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.