Blueberry muffins.

IMG_2575
Ja, alweer een recept! Vaandaag een klassieker: Blueberry Muffins. Muffins op z’n Engels. Het originele recept met karnemelk. Ontzettend makkelijk en ontzettend lekker! Nou kan ik wel een heel verhaal over ze vertellen maar we kunnen ook gewoon gaan beginnen!

Zoals ik al zei zijn ze heel makkelijk te maken, Let’s go!
Ingrediënten:
250 g bloem
1 zakje bakpoeder
200 g suiker
Een snufje zout
2 eieren
150 ml zonnebloemolie
100 ml karnemelk
75 g bosbessenjam
300 g blauwe bessen
1 zakje vanillesuiker

New Image1

1. Verwarm de oven voor. Zet de papieren cakevormpjes in de muffinplaat. Meng bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en zout in een kom.
Elektrische oven: 170°C
Heteluchtoven: 150°C
Baktijd: ongeveer 20 – 25 Min.

2. Klop de eieren los met de zonnebloemolie en karnemelk en schenk dit bij het bloemmengsel. Klop het geheel met een garde tot een stevig beslag.

3. Schep 150 g blauwe bessen en de bosbessenjam door het beslag, zodat het beslag een paarse ‘smurrie’ wordt. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes, ze mogen tot de rand gevuld zijn.

4. Bak de blueberry muffins in 20-25 minuten gaar. Laat ze even afkoelen.
Klaar! Serveer de blueberry muffins met de overige blauwe bessen en een kopje blueberry muffin thee en het is helemaal af!

IMG_2594

 

Advertenties

2 thoughts on “Blueberry muffins.

  1. Hallo Nienke,
    Ik ga ze zeker proberen, het lijkt me heerlijk!
    Bedankt dat ik mee mag doen, en voor je heerlijke recept!
    Veel succes!
    gr. Liesbeth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s