Moederdag cadeau.

image (4) - kopie
Zondag 11 mei is het weer zover, de dag van het jaar waarop je de liefste vrouw ter wereld in het zonnetje zet, Moederdag! Elk jaar moet je weer een leuk cadeau vinden, op de basisschool verzint de juf of meester wat en ga je knutselen, maar op de middelbare school moet je het toch echt zelf gaan doen. Daar ga ik je bij helpen!

Toen ik op Pinterest zocht naar wat leuke cadeau’s kon ik niet echt wat vinden, totdat ik een foto zag van theezakjes met daar aan als labeltjes oude foto’s, dit leek me een goed idee aangezien mijn moeder de laatste tijd veel thee drinkt. Maar alleen theezakjes? Nee, ik wil meer! Ik denk al wel een jaar geleden kwam ze zelf met een recept voor koekjes, we vonden ze zo ontzettend lekker dat we ze af en toe nog wel eens maken en afgelopen weekend kwam ze zelf op het idee ze weer eens te gaan maken, heel fijn want ik moest nog iets hebben voor Moederdag, dankjewel voor het idee mam!

New Image4

Ik ging aan de slag, beginnend met de theezakjes. Ik pakte er wat foto-albums bij en zocht wat leuks uit (wat helemaal niet erg was want er zitten zoveel leuke, oude foto’s bij). Eigenlijk wou ik dit met een scanner gaan doen maar ik wist niet hoe dat werkte, ik besloot gewoon foto’s van de foto’s te maken. Dit ging iets minder goed dan ik had gehoopt, maar op de labeltjes zag je er gelukkig niks van. Toen ik alle foto’s had uitgeknipt bedacht ik me ineens dat ik geen thee had.. Ik had haar al eens (heel onopvallend) gevraagd wat ze nou een lekkere smaak vond, maar ze wist het eigenlijk niet zo goed. We hebben altijd ontzettend veel smaakjes in huis dus ik begon zelf maar een paar smaakjes uit te zoeken, mijn kamer rook toen ik klaar was wel helemaal naar thee.

image - kopie (2)

En dan de koekjes! Deze ingrediënten doe je gewoon allemaal samen in een kom en mixt het. Maak van het deeg bolletjes en druk ze een héél klein beetje plat. Pas hiermee wel op ze lopen namelijk best wel uit in de oven. Doe ze 13 minuten op 180 graden in de oven.

Ingrediënten:
190 gram bloem
75 gram witte basterdsuiker
75 gram bruine basterdsuiker
85 gram cranberry’s
100 gram walnoten
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zuiveringszout
1/2 theelepel zout
1 ei
90 gram boter

Je kunt i.p.v. cranberry’s en walnoten natuurlijk ook wat anders doen, chocolade bijvoorbeeld.

image (3) - kopie
Ik koos er voor om in één kopje al heet water te doen, in een ander kopje alle zakjes en op een klein schaaltje twee koekjes te leggen. Mijn moeder vond het echt heel erg leuk!
Probeer jij dit ook? Of maak je gewoon iets anders leuks? Stuur me dan een foto via Twitter of Instagram: @Nienkebroekk_ .

Een reactie op “Moederdag cadeau.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.