Parijs – Mijn dag in foto’s.

20140428-105020.jpg

Vandaag neem ik jullie mee naar……. PARIJS! Met school reisden we helemaal daarheen (en terug
natuurlijk). Het leek me leuk om jullie dit avontuur te laten zien. Ik keek hier al weken naar uit en afgelopen donderdag was het eindelijk zover! Ik wou dus ook veel foto’s maken en dat is gelukt. Let’s go!

Woensdag avond om 23:45 moest ik op school zijn en om 00:15 vertrokken we. Onderweg zijn we 2 keer gestopt voor de mensen die naar de wc moesten. Helaas heb ik geen foto’s gemaakt in de bus, omdat we ’s nachts reden was het daar te donker voor. Bijna iedereen viel in slaap, maar om een of andere reden lukte het mij maar niet ik heb alle manieren van liggen (wat nog vrij lastig was aangezien er niet zoveel beenruimte was en mensen om me heen wel sliepen die ik dus niet aan wou stoten) geprobeerd, maar het had geen zin. Gelukkig was ik niet de enige die niet sliep dus het was wel heel gezellig. Rond 08:00 kwamen we aan bij de Eifeltoren, het begin van onze route.

foto 1

We zaten nog in de bus en er kwamen al mensen met van die Eifeltorenhangertjes naar ons toe te wachten tot we de bus uit kwamen. We trokken ons er niks van aan en een deel van mijn groepje en ik liepen naar een gebouw (waarvan ik de naam nergens kon vinden) vanaf daar kon je de Eifeltoren heel mooi fotograferen zonder dat je helemaal naar boven moest kijken. We hadden nog wat tijd over dus we kochten nog wel wat Eifeltorenhangertjes maar gewoon in een mini winkeltje en niet zo op straat bij van die mannen.
foto 2 foto 4 10247228_238143743053969_5377316564636866740_n 2014-04-25 17.34.12

We hadden een uur om daar rond te lopen en daarna gingen we op een rondvaartboot, dit vond ik eigenlijk ontzettend saai en er waren allemaal Fransen die de hele vaart foto’s maakten van ALLES! Dus daar heb ik zelf geen foto’s van kunnen maken, want hun stonden ervoor. Behalve deze waarvan ik zelf de man op de brug het leukste vind haha!

image

Toen zijn we in de metro gestapt en naar de Arc de Triomphe gegaan. Daar besloten we anderhalf uur te blijven. Daar waren merken zoals Gucci, Channel, Louis Voutton, Mac en natuurlijk Sephora allemaal in één straat veel te duur maar heel mooi allemaal! We hebben er niks gekocht omdat het zo duur was maar wel even rond gesnuffeld. Toen we terug liepen konden we het niet laten om even bij Starbucks langs te gaan,  ik had een Citron Vert drankje en vanaf toen heet ik dus geen Nienke meer maar Linke.
2014-04-24 13.39.02 2014-04-24 14.50.47

Weer stapten we in de metro nu naar de Sacré-Cœur. We liepen daar door een straatje met alleen maar souvenirs winkeltjes. Van te voren vertelde onze leraar het al maar daar liepen mensen rond die touwtjes om je arm wouden binden en daar veel te veel geld voor vroegen. We wouden naar boven gaan voor het mooie uitzicht en ze dachten geloof ik heel onopvallend te zijn met hun touwtjes in handen. Maar we zijn boven gekomen zonder enige last. Daar hebben we ontzettend genoten van het uitzicht! Echt heel erg gaaf! Het weer was ook zo mooi erbij. Ook hier mochten we best lang rond lopen. We zijn nog even langs de supermarkt geweest voor wat eten en verder gewoon lekker rustig aan gedaan.
2014-04-24 15.40.44 New Image1

Als laatste gingen we naar Centre Pompidou om daar te gaan eten. Het begon na een tijdje een beetje te regenen, maar dat mocht de pret niet drukken. We mochten kiezen wat we gingen eten, bij de McDonald’s, een pizzaria, of iets anders. Ik ging met een groep vrienden mee naar de McDonald’s wat achteraf best jammer was als je ook lekker pizza kon gaan eten, maar het was wel gezellig. De mensen achter de kassa konden heel slecht Engels en snapten niet dat ik een rietje wou. Toen we klaar waren konden we nog even de stad in, maar mijn benen deden zoveel pijn. Vlak bij de McDonald’s was het pleintje waar we moesten wachten wanneer we klaar waren met eten. Daar waren nog veel dingen te zien dus daar zijn we heen gegaan. Er was een jongen trucjes aan het doen met een voetbal en hij was echt heel erg goed! Officieel moesten we ook nog naar de Notre Dam tussen door maar dat hebben wij niet gedaan maar ander groepen wel dus wij hadden nog een metrokaartje over en moesten nog terug naar de Eifeltoren. Dus er waren mensen die moesten lopen terwijl wij lekker konden zitten in de metro. We stapten uit bij Place de la Concorde en dan kwam de bus ons daar ophalen. Pas na en halfuur/drie kwartier kwam de groep die moest lopen. Daardoor konden wij nog even onze tandenpoetsen, wat foto’s maken, springen en druk doen voordat we weer acht uur moesten zitten. De Eifeltoren begon opeens heel mooi op te lichten waar ik een ontzettend wazige foto van heb. Rond 10 uur was het zover, de bus kwam en toen was het weer voorbij, ik was helemaal kapot. Om 11 viel ik in slaap en om tien voor half 6 werd ik weer wakker gemaakt. Onderweg zijn we 3 of 4 keer gestopt ik heb het alleen niet gemerkt.

2014-04-24 19.22.58 2014-04-24 20.37.01 SC20140424-204036 10264578_238143566387320_2299405038304895133_n

6 reacties op ‘Parijs – Mijn dag in foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.